Свързани новини

22.08.2012 16:32

Накичиха с качулки паметника на Българо-съветската дружба във Варна

Видян 2477 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поддръжници на руската пънк група "Пуси Райът" (Pussy Riot) сложиха разноцветни качулки върху главите на момичетата от паметника на Българо-съветската дружба във Варна.


Операцията е била доста опасна, тъй като самите фигури са високи 11,5 метра и се намират на височина над 10 метра, предаде Дарик радио.


Неизвестните ентусиасти се опитали да сложат качулки и на главите на мъжете воини срещу фашизма, но каските са се оказали твърде големи, за да бъдат закачени устойчиво. За това свидетелствал чаршаф, който стоял върху главата на един войник.


"Много е страшно. Не знаем защо са го направили", коментираха хора, които ежедневно се разхождат в парка, цитирани от варенския сайт Петел.бг.


Авторите на акцията не са оставили надпис или друго послание.


Миналата седмица поддръжници на на пънкарките поставиха разноцветни качулки върху главите на войниците от Паметника на Съветската армия в София.


По време на съдебния процес срещу "Пуси Райът" в цял свят започнаха протести, в които инициаторите поставят цветни качулки на главите си. По този начин се появиха и самите пънкарки в храма "Христос Спасител" в Москва, където изпяха своята "молитва" срещу Владимир Путин.


Изненадващо, вчера Михаил Федотов - съветник на руския президент, заяви, че присъдите от по 2 години за всяка от трите изпълнителки е съдебна грешка и се надява тя да бъде отменена на втора инстанция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови