Свързани новини

12.07.2012 15:26

ЧЕЗ ни взема половин сметка не за ток

Видян 2009 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Половината от сметките за ток, които плащаме в Югозападна България не са потребен от нас ток. Това е разход на ЧЕЗ, представен като „стойност за снабдяване”. Зад този неправилен лексикално израз се крие несно какво. Защото, ако е електропреносната система, нея я направи българският народ. А ако пък са новите трафопостове, тях ги направи българския бизнес, а до неотдавна ЧЕЗ му висеше по собствени признания през 19’ с над 100 милиона лева. Какво тогава плащаме?


Още по-скандалното е това, което установи репортерска проверка на нашия вестник вчера. Оказва се, че вместо на последното число от месеца, сметките за юни са до датата 28-и. Хитрината е прозрачна. ЧЕЗ явно иска да ни прихване 29-и и 30-и по новата цена на тока от 1 юли. А тя, както е известно, скочи с рекордните 13,66%.


Ако не са мошеници, от ЧЕЗ ще разбият в юлските сметки сумата, която ни искат на изразходвана енергия по юнски цени за 29 и 30 и на енергия по юлски цени – за дните от 1 до 31 юли. Несериозни са наглите им подмятания, че пхората можели сами да си сверяват електромерите, за да не ги били накисвали да цакат свръх.


Работата е същата като на Топлофикация, която не ще да спазва закона за 3-годишната давност, и ако съдът присъди задължение над това на наглото дружество, то потърпевшият абонат сам трябва да тръгне да изяснява въпроса. Сякаш е трудно Топлофикация сама да си намали претенциите в границите, определени от закона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци