Свързани новини

19.06.2012 17:41

Премиерът потвърди подозренията на 19’: Последният монополист Иво Прокопиев ли ще се прави на народен будител!!!

Видян 2688 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

На среща с двете спорещи страни по Закона за горите премиерът Бойко Борисов потвърди подозренията на 19’ от петък, че олигархът Иво Прокопиев е един от хората, които стоят в сянка зад протестите на Орлов мост. Защото предстои да се разбие монополът му в добива на каолин – печалба, която всички плащаме с прескъп ток. Става дума за над 22 милиона, както писахме на базата на експертно мнение от най-високо ниво. Ето и точните думи на Бойко Борисов:

„Иво Инджев ще е водач на демократичните журналисти – агент от Държавна сигурност – откъде накъде?! Или, да не изброявам монополистите в "Каолин". Ако има някъде монопол, твърд монопол в България, това е производството на каолин, който пряко отива в цената на тока след това. Защото централите едно и три – американската AЕS го купува двойно по-скъпо, отколкото държавната Марица 2. Ще кажете, че това е хубаво, не е хубаво, защото след това ДКЕВР на базата на производствените разходи определя цената на тока и това е 20 години – кръгът "Агнешки главички”. Те ще ми бъдат демократите и ще кажат, че аз съм диктатор – стига с това вече, мълчах си, до тук ми дойде”.

Както е известно, собственик на Каолин е Иво Прокопиев от Разград, а директор на комбината е брат му – служител на репресивните органи на Живковия режим преди 1989 г. Служители на Иво Прокопиев са основатели на Зелените и бяха в първите редици на протестите на Орлов мост. А поборникът за свободно слово триеше всеки коментар в сайтовете на медиите си, който си позволява да страни от „правата линия” и да подозира, че будните млади хора са използвани в бунта.

Напомняме също какво е "Кръгът агнешки главички", който се опита неуспешно да овладее България. Справката е на в.Стандарт: „Покрай вестник Капитал Прокопиев си създава връзки в политиката и бизнеса, като през 1997 г. става таен съветник на кабинета "Костов". Влиза в полезрението на тогавашния шеф на икономическата комисия в НС Никола Николов. Заедно с него заформят кръга Агнешки главички. А градският му бачо Кольо му поднася на тепсия "Каолин". За който плаща 11 пъти по-евтино от предварително обявената цена”.

Напомняме също, че по този случай тече дело, в което Прокопиев за малко и в най-последния момент отърва наказание след обръщане наопаки на позицията на повратлив и вероятно безукорно неподкупен магистрат.

В следващия брой на в. Супер 19’ идния понеделник четете – Агнешките главички или как двама сини депутати от времето на Командира създадоха президент и група олигарси.




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог