Свързани новини

13.06.2012 12:06

ГДБОП разкри арсенал от силно опасни химически и взривни вещества

Видян 1805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арсенал от силно опасни химически и взривни вещества е разкрит от служители на ГДБОП.


Операцията започна в с.Дерманци, област Ловеч и продължава в столичния ж.к."Красна поляна", съобщават от пресцентъра на МВР.


Разследването е тръгнало след пожар в стопанска постройка в ловешкото с.Дерманци, възникнал към 3.10 часа вчера. Имотът е собственост на Д.В. на 76г..


В постройката, където е възникнал огънят са били съхранявани лесно запалими и избухливи химически вещества.


Взривилите се вещества, са оставени на съхранение от В.В. на 40г., син на собственика на имота. Той е задържан и в разговор с него станало ясно, че в обитаваното от него жилище в столичния ж.к.Красна поляна и в мазето към апартамента той държи неустановено количество силно реактивни химически и взривни вещества, оръжие и боеприпаси.


Припомняме, изведени бяха  хората, които живеят във входа.


Поетапно бяха изнесени най-опасните вещества: 1,5 кг оловен азид - силно реактивно вещество, което по първоначални данни служи за направата на капсул-детонатори; около 15  различни по големина контейнери с прекурсори за направата на взривни вещества, като калиев хлорат, калиев перхлорат, алуминий и др.; 20 кг. черен барут; над 100 метра огнепроводен шнур, част от него - снаряден с детонатори; 100 възпламенителя; детониращ шнур;


500 боеприпаси различен калибър;  2 кг. от веществото  тротил-хексоген; над 50 унифицирани запалки за ръчни запалки; учебна противотанкова мина; взриватели за снаряди; 3 контейнера силно концентрирана сярна киселина; автомат „Калашников"; 10 пистолета, като това е само най-опасната част от бойните и взривни запаси.


Претърсването и изземването от жилището е преустановено снощи в 23.30 часа след като са изнесени и обезопасени  само най-опасните химически и взривни вещества. Апартаментът  и мазето са запечатани. Предстои щателно претърсване на помещенията да продължи с изземване на оставащите значителни количества оръжия, боеприпаси и компоненти за изработване на самоделни взривни устройства. Мястото е под охрана.


Действията по разследването на адресите в с. Дерманци, в Ловеч и София продължават днес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева