Свързани новини

12.06.2012 11:41

Стероидни мутанти са масовите убийци в Сирия

Видян 2665 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският вестник "Дейли мейл" публикува снимки на главорезите, верни на режима на президента Башар Асад, които са смятани за отговорни за масовите убийства в страната.


„Стероидни мутанти с мозък като на пиле” - така сирийски опозиционери описват страховитите бойци от ескадроните на смъртта на режима, причинили поредицата кланета на жени и деца, пише ежедневникът, цитиран от bTV.


Мъжете могат да бъдат познати по дългите бради и късите прически. Много от тях носят татуировки на Асад. Те са бойците от милицията „Шабиха”, наричани още Призраците. Представители на мюсюлманската секта алауити, те следват безпрекословно заповедите на режима и са основното му оръжие срещу опозицията. Не оставят следи, нито доказателства за правителствена намеса. За верността си всеки получава на ден равностойността на 130 британски лири, допълва "Дейли мейл".


На снимките някои от тях позират с пистолети, насочени срещу собствените си или на свои "колеги" глави.


Междувременно британският външен министър Уилям Хейг заяви, че правителството в Лондон не изключва възможността от международна военна намеса за прекратяване на насилието в Сирия. В реч пред парламента Хейг каза, че Великобритания е съсредоточена върху дипломатическите усилия за слагане на край на конфликта, но "не изключва никой друг вариант, който може да на някой етап да спре кръвопролитието", предаде АП, цитирана от БТА.


Той подчерта, че сирийският президент се опитва "с абсолютна нехуманност да сее терор" сред опонентите си.


Британският министър прикани Русия да упражни натиск върху Асад и предупреди, че предстоящата по-късно този месец международна конференция в Москва за сирийската криза може "да спечели време на режима да убие още невинни хора."


Уилям Хейг каза още в речта си, че свързани с Ал Кайда терористични групировки извършват нападения в Сирия с цел да увеличат насилието. Министърът повтори позицията си, че положението в страната започва да наподобява това в Босна през 90-те години.


По-рано днес зам.-началникът на генералния щаб на израелските въоръжени сили генерал-майор Яир Навех предупреди, че Сирия притежава най-големия арсенал от химическо оръжие в света, както и ракети и снаряди с химически заряд, които могат да достигнат всяка точка от територията на Израел, съобщи Франс прес. "Ако му се даде такава възможност, Дамаск би се отнесъл с Израел по същия начин, по който се отнася със собствения си народ", подчерта генералът.


Според израелски военни експерти Сирия от 40 години произвежда бойните отровни вещества зарин, иприт и VX, които могат да се използват с ракети.


Сирия и Израел официално са в състояние на война, тъй като Дамаск подкрепя антиизраелските екстремистки групировки.  


Междувременно наблюдатели на ООН съобщиха днес за първи път, че правителствени хеликоптери са обстрелвали бунтовници в две населени места северно от град Хомс, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на наблюдателската мисия. Според говорителката на наблюдателите Саузан Гошех в боевете е имало минометен обстрел, както и стрелба от хеликоптери, картечници и леки стрелкови оръжия.


Продължаващото насилие в Сирия взе само днес най-малко 52 жертви. Над 14 100 души са били убити от началото на бунта срещу Асад на 15 март миналата година по данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и