Свързани новини

22.03.2012 15:44

Фандъкова: Даваме Западен парк на концесия

Видян 2289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет г-жа Йорданка Фандъковам заяви пред журналисти, че е необходимо да бъде направена концесия за управление на Западен парк, за да може прекрасеният парк, който сега е в лошо състояние, да се развие, да има истински, сериозно направен, атракцион за деца, спорт, спортни игрища за всички хора. Това е целта и аз съм сигурна, че тя ще се постигне. Още повече, че при обсъждането на подробния устройствен план имаше обжалвания от страна на екоорганизации. Съдът взе своето окончателно решение и аз нямам притеснения за това, каза още тя, цитирана от Фокус.


Комисиите имат още да изясняват детайли по договора, който е предложен, аз смятам, че след като сме чакали две години, още две седмици можем да почакаме, за да се направи най-доброто, добави столичният кмет.


Смятам това за пилотен проект за концесия. В годините назад „концесия” се беше превърнала в мръсна дума и искам да изчистим тази дума, така че по-добре е да сме по-внимателни, по-прецизни. Приемам предложението проектът да се гледа в още комисии. Нека да се гледа от повече хора, да се видят детайлите, за да сме сигурни, че когато я обявим, тя вече ще бъде изрядна и ще защити интересите на гражданите на София най-вече, посочи още Фандъкова.


На въпрос, дали Западен парк няма да се превърне в „София Ленд 2”, столичният кмет заяви: „Проектът няма нищо общо със „София Ленд”, защото „София Ленд” е частен проект. Общината не може да каже на частния собственик, дали да развива тази дейност или не, но тук говорим за публична общинска собственост, която при ясни параметри да бъде отдадена за експлоатация, ако това не се случва, това съм изисквала от експертите да бъде заложено категорично, да можем да развалим по всяко време договора без общината да дължи огромни неустойки, каквито съм виждала при други концесии”.


Бяха провеждани анализи от експерти и консултанти и когато говорим за концесия е много важно те да намерят баланса, така че да се реализира мероприятието, хората да могат да се възползват от услугите, а в същото време все пак да има и интерес. Защото, ако няма интерес, знаете за Централна баня – трети път ще я обявяваме и като няма желаещи си остава и се руши банята, каза още Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей