Свързани новини

29.02.2012 16:41

ЕРП-та дерат кожи, искат скок от юли

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електроразпределителните дружества ЕВН и Е.ОН предлагат цените на тока за битови и стопански потребители да бъдат повишени от 1 юли 2012-а средно с 3,6 на сто и съответно 9,1%.
Ако това стане, така цената на тока за клиентите на компанията ЕВН в Югоизточна България ще станат по-солени за следващия ценови период юли 2012- юни 2013-а.
Ако Държавната комисия за енерго и водно регулиране приеме предложението на ЕРП-то за средно увеличение от 3,6%, тогава дневната тарифа за битови клиенти ще е 0,15658 лв./квтч. (без ДДС), а нощната - 0,10603 лв./квтч. (без ДДС).
От Е.ОН пък изчислиха, че предлаганото изменение с 9,1% на крайните цени за битовите клиенти би променило с 4 лв. месечната сметка на домакинство със стандартна годишна консумация от 3 500 КВтч.
И ЧЕЗ не останаха по-назад, тяхното предложение на увеличение е 6,44 на сто. Това би довело до средно увеличение на крайната цена на електроенергията от 0,7 ст. на киловатчас, без ДДС
„Увеличение на цената на тока ще има от юли, но няма да допуснем да е с повече от 7-8%“, успокои преди време председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. „Страната ни е остров на евтина електроенергия спрямо цените в региона и това не може да продължи дълго време“, заяви тогава той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец