Свързани новини

03.02.2012 15:22

Долна Австрия подкрепи Горна Арда

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Долна Австрия Ервин Прьол и новоизбраният президент Росен Плевнелиев обсъдиха развитието на проекта "Горна Арда", предаде БНР. Инвестицията е от значение в условията на криза и то в регион, който е изостанал, заяви Плевнелиев. Ервин Прьол посочи, че проектът на австрийската ИВИЕН и българската Национална електрическа компания е на стойност 500 милиона евро, а инвестицията ще доведе до разкриване на стотици работни места в региона през следващите години.
Прьол декларира, че България има подкрепата на Долна Австрия за членство в "Шенген", тъй като основният коридор за трафик на хора към Централна и Западна Европа минава през страната ни. Членството в Шенген ще помогне да решим този проблем. Енергетиката и инфраструктурата са възможните сектори, в които Долна Австрия може да инвестира, посочи още Прьол.
Росен Плевнелиев подчерта, че не очакваме сътресения в банковия ни сектор заради гръцката криза, тъй като гръцките банки у нас са самостоятелни дружества и са под контрола на Българската народна банка. Президентът допълни, че страната ни ще направи всичко възможно да подкрепи Гърция да избегне фалита, тъй като южната ни съседка е важен партньор за България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.