Свързани новини

19.12.2011 14:51

СААБ обявиха банкрут

Видян 1617 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шведският автомобилен производител Saab ("Сааб") обяви банкрут, съобщи шведски съд. С това се слага край на двегодишните усилия за спасяването на емблематичната марка, коментира АФП.


Последните отчаяни усилия за получаване на помощ в Китай бяха възпрени от General Motors ("Дженерал Мотърс") заради проблеми с лицензите. "Те бяха тук тази сутрин и внесоха документи с искане за обявяване на фалит", съобщи служител на областния съд в град Венершбори. Той допълни, че в момента съдът разглежда иска.


В комюнике на сайта на съда се казва, че три компании от концерна Saab са внесли искове за обявяване на фалит - Saab Automobile Aktiebolag, Saab Automobile Tools AB и Saab Automobile Powertrain. "Съдът смята да разгледа иска и да назначи бързо ликвидатор", се казва още в съобщението.


Харизматичният генерален директор на Saab Виктор Мюлер трябва да се яви в съда днес, когато съдиите трябва да решат дали да отменят или да удължат тримесечната защита от банкрут на Saab. Концернът беше поставен под тази защита, докато се опитваше да постигне споразумение за спасяването си.


Мюлер опитваше да постигне споразумение за спасяването на Saab от банкрут, като през последните месеци преговаряше с две китайски компании за закупуване - концерна Youngman и компанията за продажба на коли Pang Da. Но бившият собственик на шведския автомобилен производител General Motors неколкократно заяви, че няма да се съгласи да прехвърли необходимите технически лицензи на китайските компании.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци