Свързани новини

19.12.2011 12:37

Стачката на БДЖ приключи, влаковете се движат по разписание

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Движението на всички влакове в страната се осъществява нормално и по редовния им график, съобщиха от пресцентъра на БДЖ, цитирани от актуално.ком. „Холдинг Български държавни железници” ЕАД въведе предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички бързи влакове, за да предостави по-голямо удобство на своите клиенти, които са планирали предварително своето пътуване с влак във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Освен въвежането на предварителна продажба на билети, националният железопътен превозвач планира и да увеличи с допълнителни вагони съставите на влаковете по основните направления в страната, за да осигури удобно придвижване на своите клиенти по време на празничните дни. Днес предстои да бъде подписан колективният трудов договор и в „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, с което да бъде обявен официално и краят на стачните действия в дружеството.


От ръководството на железниците заявиха пред БНТ, че едва след празниците ще се усети дали компанията е загубила част от пътниците си. По време на стачката над 1000 души са напуснали доброволно БДЖ. В крайна сметка стигнахме до запазване на доходите което е най важния момент в една такава криза хората да си запазят доходите защото и без това са и малки, но ние пък направихме отстъпки в отпуските които са, в обезщетенията при пенсиониране, заяви Петър Бунев, председател на Синдиката на българските железничари към КНСБ.


Важното е, че Колективния трудов договор в двете дружества са много по близки до състоянието на БДЖ като цяло от една страна и от друга страна, с новите КТД ръковдството на практика ще може да продължи по пътя на реформите, отбеляза Владимир Владимиров, председател на УС на БДЖ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които