Свързани новини

07.12.2011 14:57

Зърнари въртят 400 млн. лева в сивия сектор

Видян 2024 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между 400 и 450 милиона лева се въртят на сивия пазар на зърно у нас, пише вестник Марица. Върху тях не се плаща данък печалба и не се начислява ДДС, заяви председателят на Софийска стокова борса Васил Симов пред в-к "Република", цитиран от actualno.com. За 20 години нито едно правителство не е успяло да извади бизнеса със зърно на светло. "Тази година добивът на пшеница е 3.8 млн. тона, а цената вървеше между 350 и 400 лв. за тон. Според редица социологически агенции, сивият сектор в производството и търговията със зърно е 30-35%. Така, ако го изчислим, излиза, че 400-450 милиона лева се въртят на сивия пазар на зърно у нас", обясни Симов. Председателят на стоковата борса вече 20 години се бори търговията със зърно да се изкара на светло, но за съжаление не е имало политическа воля, за да се извършат нужните законови промени. Всъщност за близо половин милиард лева в сивия сектор не се плаща данък печалба и не се начислява ДДС, каза още Васил Симов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.