Свързани новини

14.11.2011 12:59

Стоичков отвръща на удара

Видян 1576 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доктор хонорис кауза Стоичков отвърна на обвиненията за академичната си титла, които вчера му бяха отправени от доц. Цветозар Томов, който обяви, че напуска висшето училище, защото е потресен от случилото се, пише вестник Марица. Според Томов това унижава не само ректора, а и членовете на Академичния съвет на университета, които са пряко отговорни за това решение.


 


Камата заяви:


 


Никога не съм получил дивиденти от държавата, не съм взел една, една стотинка. Не може да се говорят неща, да се дават изявления без да ме познават. Завършил съм треньорска академия в Ню Йорк. Личен мой треньор беше Брус Арина, заедно с неговия помощник Боб Брадли. Те двамата лично ме изпитаха и ми дадоха диплома, за която учих 3 години. Задочно съм завършил и ВИФ.


Христо Стоичков продължи:


Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата. Оценили са ме на световно и на европейско ниво. Имал съм дарба, качества и съм ги развил, но това всичко е благодарение на моите колеги.


и още:


Аз съм щастлив и горд, че мога да помогна на Пловдивския университет с едно или друго, допълни Камата.


Междувременно днес пред Нова телевизия доц. Томов уточни, че реакцията му не е персонално срещу Христо Стоичков. "Това обижда и него, той заслужава признание в друга сфера и го е получил. Велик българин е, но това е нелепо, защото Стоичков няма постижения в сферата на науката. Самият Стоичков скоро ще разбере, че това звание ще му носи само подигравки", подчерта доцентът.


Вчера ректорът на ПУ доц. Запрян Козлуджов пък определи постъпката на доц. Томов за евтин PR на гърба на университета в полза на собствената му социологическа агенция "Скала", която страдала от липса на популярност, съобщи пък "Стандарт Нюз".
По думите на Козлуджов, цитиран от Нова телевизия, почетното звание отчита заслугите на определен човек - както към страната, така и към университета, а Стоичков е свързан със създаването на специалност "Физическо възпитание и спорт" в Пловдивския университет.


 


 


Фото: Евгени Цветков, вестник Марица


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и