Свързани новини

14.10.2011 15:41

Берлускони: Предсрочните избори няма да решат проблемите на страната

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският премиер Силвио Берлускони призова депутатите да гласуват вот на доверие на правителството в петък, за да докаже, че все още може да разчита на парламентарно мнозинство. Той предупреди, че ако кабинетът не оцелее след вота, това може да доведе до катастрофална криза и предсрочни избори. Берлускони заяви пред депутатите, че дясноцентристкото му правителство е единно въпреки "някои инциденти" и че Италия ще се придържа към плана си за постигане на балансиран бюджет до 2013 г.
Премиерът каза още, че няма надеждна алтернатива на неговото управление и че предсрочните избори няма да решат проблемите на страната, въвлечена в дълговата криза в Еврозоната.



Преди да изнесе речта си пред парламента, Берлускони заяви пред журналисти, че е сигурен, че ще спечели вота на доверие. Италианският премиер за пореден път попадна под огромен натиск, след като президентът Джорджо Наполитано отправи необичайно остра критика към него и изрази съмнения в способността му да въведе обещаните икономически реформи.



Миналата седмица Силвио Берлускони беше разкритикуван заради вулгарните му изказвания по време на митинг на партията в Тоскана, а във вторник той не успя да прокара ключова част от бюджета. Наполитано заяви, че бюджетът и "европейските задължения" са сред основните изисквания за едно функциониращо правителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.