04.11.2008 15:09

Туристическият ни бизнес срещу световната криза

Видян 2831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съюзът на инвеститорите в туризма е изработил антикризисна програма. От институцията предлагат срещу глобалното финансово разтрисане България да отговори с масирана реклама по света и у нас, с насочване на бг посланията към целеви групи, особено в т.нар. “доларови” икономики, със запазване на цените за групови пътувания, с ускоряване на инфраструктурните проекти и въвеждане на енергоспестяващи технологии. Това стана ясно, когато лидерът на организацията Ветко Арабаджиев представи на среща на големите в бизнеса своите виждания.
На нея се събраха Петя Славова – председател на СБТИ, Донка Соколова – на БАТА, Благой Рагин- на БХРА, Христо Друмев – на Бюрото за конгресен туризъм и други водещи фигури в бранша. Бизнесът желае пазарът сам да регулира своя сектор и е против налагане на Национална туристическа камара.
По данни на бизнеса около 1500 хотела у нас на практика са във фалит и не е ясно по какъв начин банките – кредитори ще ги управляват. Само най-стабилните и притежавани от български собственици Първа инвестиционна банка, Централна кооперативна и Инвестбанк имат опит в директното менажиране на туристически активи на българския пазар.


Петя Славова: Да създадем Министерство на културата и туризма


Председателката на СБТИ Петя Славова предложи туристическият бизнес да събере всички политически сили, които управляват и имат намерение да управляват България на среща. На нея да се лансира идеята за създаване на Министерство на туризма и културата. “България има изключителен шанс да представи на света и на своите граждани чрез една интегрирана програма най-ценното, което притежава. Двата сектора трябва заедно да работят за това и ще имат изключителни резултати”, смята най-влиятелната делова дама в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и