Свързани новини

25.09.2011 20:08

Започна разследване на доходите на Кирил Рашков

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейството на Кирил Рашков (цар Киро) не се намира в с. Катуница и в момента е на разположение на следствените органи за разпити, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВНР гл. комисар Калин Георгиев. На брифинга присъстваха още окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов и директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.


Калин Георгиев съобщи още, че е задържан и шофьорът на микробуса, прегазил и убил 19-годишния Ангел Петров. Той е заловен през нощта при влизане в България от Турция. Веднага след инцидента С.Й. (55 г.) е напуснал страната, но негови близки го убедили да се върне. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт чрез катастрофа. Срещу други седем участници в инцидентите също са повдигнати обвинения.


Общо 127 човека са отведени в полицейските управления след безредиците в с. Катуница. Срещу 28 души за образувани преписки за хулиганство, като в районния съд в Пловдив вече са започнали и няколко дела. По думите на Калин Георгиев при овладяване на безредиците МВР не е заставало на ничия страна. Постигната е основната цел на полицейското присъствие, а именно да се запази животът на хората, подчерта Георгиев. Окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов съобщи, че е започнало разследване за произхода на доходите на Кирил Рашков като физическо лице, която ще обхване период от няколко години назад.


В същото време във Facebook има създадена група "Миролюба Бенатова - враг на българския народ", харесана до този момент от над 2200 души. Поводът за недоволството срещу репортерът на bTV са вчерашните й репортажи от размириците в Катуница, по време на които тя квалифицира тълпата, която пали къщите на Кирил Рашков, като хулигани и потърси отговор от главния комисар на МВР Калин Георгиев защо тези хора не биват арестувани.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и