16.08.2011 14:15

Шишковци, не отслабвайте!

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учените поставиха точка на въпроса за влиянието на теглото на човек и продължителността на живота му. Специалистите от университета в Торонто са категорични, че хората с наднормено тегло, намиращи се в добра форма, ще живеят толкова дълго, колкото по-стройните си връстници, съобщи Independent.


Учените направили извода си въз основа на продължил 16 години анализ на състоянието на 6 хил. пълнички американци. Получените данни за смъртността били съпоставени с аналогични показатели на хора с нормално тегло. Така станало ясно, че продължителността на живота и при двете групи е еднаква.


„Изследването ни говори за това, че не всички пълни хора трябва да намалят теглото си. Нещо повече опитът да се отслабне може да бъде по-опасен“, обяснява ръководителят на научния екип и добавя, че е от изключително значение да се води здравословен начин на живот, като човек се храни балансирано и спортува умерено.


Според същото изследване здравите хора с наднормено тегло в детството си са били по-тежки от връстниците си.  Те били и по-щастливи и по-рядко се подлагали на диети. Учените са на мнение, че такива хора в по-голяма степен са склонни да водят активен начин на живот и да употребяват полезни продукти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.