Свързани новини

17.07.2011 16:06

Втора жертва на Изкормвача от Борисовата градина

Видян 4021 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За по-малко от седмица Борисовата градина в София промени облика си от любимо място за разходки на столичани в ужасяващо пространство на жестокости. Две мистериозни убийства шокираха народа и предизвикаха куп въпроси без отговор.


В петък срещу събота бе намерен втори труп на жена в района. Той е открит в коритото на Перловската река, в близост до стадион Юнак, около 22 часа. Тялото е намерено в същото време, по което се провеждаше шествие със свещи по повод убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Нейният труп бе открит миналата неделя недалече от мястото на новия случай.


До този момент няма данни дали жената е жертва на престъпление, нещастен случай или самоубийство.


Минути след като се разбра, че втора поредна седмица в района има мъртва жена, на мястото  пристигна главен комисар Калин Георгиев.


Самоличността на втората жертва все още не е установена. Според свидетели тя е на средна възраст. Била е облечена с червена блуза, светлосини дънки и бели обувки. Предстои да бъде установено дали върху тялото на починалата има следи от насилие и каква е причината за смъртта й.


От полицията упорито, но безуспешно се опитват да успокоят изплашените граждани. Малко преди да бъде намерена втората мъртва жена, от столичната дирекция на полицията дадоха гневна пресконференция по повод убийството на Яна Кръстева. Шефът на полицията обвини медиите, че пишат лъжи за случая.


”Не е истина, че в Борисовата градина вилнее сексуален маниак, който убива наред“, възмути се шефът на СДВР Ивайло Спиридонов.


Факт обаче е, че яснота по случая с Яна все още няма, макар и от намирането на трупа й да мина повече от седмица. В събота близки и приятели казаха последно сбогом на младата жена, която беше зверски убита в Борисовата градина. Погребението се състоя в родното й село Хърлец, което се намира близо до Козлодуй.


Близките все още не могат да осъзнаят какво точно се е случило. 28-годината жена си е идвала у дома за последно през март, след това започнала работа в голям столичен магазин. В деня на убийството разговаряла с майка си по телефона, но освен проблем с откраднатите лични документи, нищо друго не я е притеснявало. Дори напротив. „Три дни преди това издържа с петица изпита по литература за влизане в Софийския университет и звучеше перфектно“, разказа баща й Явор Кръстев пред bTV.


В Борисовата градина Яна е щяла да почерпи за успеха и най-вероятно го е направила. Но след полунощ следите й се губят.


За погребението дойдоха приятелите на Яна от София, повечето от тях предпочетоха да запазят мълчание. Никой не призна, че е бил с нея във фаталната вечер.


„Да спасим децата си от убиеца на Яна“ - така е озаглавена инициативата във Фейсбук, която вече подкрепят над 40 000 души.


Аутопсията показва, че момичето е било удушено. Една от версиите на полицията е, че вероятно младата жена е убита от свой познат. От съдебномедицинската експертиза става ясно, че момичето не е имало сексуален контакт преди смъртта си, казаха още от СДВР. Проверява се също дали Яна е станала жертва на случаен минувач.


В нощта на убийството паркът е бил пълен с хора. В Борисовата градина на 9 юли е имало около 5000 души заради концерт в рамките на Sofia Rocks.


Трупът на Яна беше намерен на 10 юли в местност, която се намира между заведението Маймунарика и автокъща Капитолия. От полицията уточниха, че към момента няма заподозрян за убийството, има такива, които минават на разпит в СДВР и алибито им се проверява.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог