04.04.2011 17:36

Общината вади 21 млн. лв. за отчуждаване на имоти

Видян 2141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 21 млн. лв. са средствата, които тази година общината ще използва за отчуждаване на имоти. Парцелите са свързани с изграждането на инфраструктура, канализационни колектори и увеличаване на гробищния парк Бакърена фабрика, каза заместник-кметът на София Ирина Савина.  Най-много пари са отделени за увеличаване на площта на гробищата, които ще бъдат разширени с още 22 дка. 

От заложените в бюджета 3,47 млн. лв. вече са изплатени една четвърт от парите. С тях към територията на гробищата са прибавени 4,7 дка. Това са една трета от общо 11,5 дка, за които вече има издадени заповеди за отчуждаване, посочи заместник-кметът. 

За изграждане на левия Владайски колектор предвидената обща площ за отчуждаване е 18 442 кв. м за общо 2,3 млн. лв. Други 1,236 млн. лв. са осигурените средства за отчуждаване на имоти, включени в съвместната програма на Столичната община и Софийска вода. 

Половин милион лева ще трябва да плати общината за придобиване на 680 кв. м в район Младост. Те са необходими за изграждане на пътната връзка между ж.к. Младост-1 и ж.к. Младост-2 и кръстовището на две нива при бул. Андрей Ляпчев и бул. Андрей Сахаров. 

Други 500 000 лева ще отдели общината за седем имота с обща площ от четири декара в район Люлин. Върху тях трябва да се изгради пробивът на бул. Царица Йоана за връзката му с Околовръстния път. Още един пробив предстои да се изгради в район Люлин, но той е на етап предпроектни проучвания. Това е връзката на бул. Петър Дертлиев с Околовръстното. 

Отчуждителни процедури има и заради предвижданите строителни дейности по две кръстовища - на бул. Драган Цанков и бул. П. К. Яворов и за изграждане на кръгово при бул. Св. Климент Охридски и бул. Андрей Ляпчев. 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни