Свързани новини

23.02.2011 13:24

Затвор доживот за Най-бързия бял мъж в света

Видян 6658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великотърновският окръжен съд остави за постоянно в ареста бившия световен и европейски шампион на 200 м Николай Антонов-Таланта. Заседанието на магистратите в старата столица продължи повече от три часа.


42-годишният Николай Антонов е един от двамата извършители на въоръжен грабеж в горнооряховското село Първомайци. В петък двама маскирани мъже, въоръжени с автомат Калашников и пистолет, отвлякоха микробус Пежо Боксер с 11 500 лева оборотни средства и неустановено количество цигари. По-късно микробусът със завързания шофьор, парите и цигарите бяха открити от полицията в местността Селището край великотърновското село Самоводене.


Таланта бе задържан в неделя преди обяд в родния му град Разград. Прокуратурата е повдигнала срещу него множество обвинения, сред които за въоръжен грабеж, отвличане, незаконно притежение на оръжие и т.н. Мярката може да бъде обжалвана в Апелативен съд в срок от две седмици.


Антонов е направил пълни самопризнания. Ако той бъде признат от съда за виновен по предявените обвинения може да получи от 10 години до доживотен затвор без право на обжалване.


Николай Антонов-Таланта е световен шампион на 200 м бягане в зала от 1991 г. и европейски в същата дисциплина година по-късно. И до днес републиканският му рекорд на 200 мeтра – 20,20 сек., поставен преди 19 години, не е подобрен. Антонов бе известен като Най-бързия бял мъж на планетата, тъй като на финалите на големи първенства конкуренти му бяха само чернокожи състезатели.


След края на спортната си кариера Антонов се завърна в Разград. През 2003 г. направи опит за самоубийство, като си преряза вените и се наръга в корема. Лекарите го спасиха, бе лекуван и от наркотична и алкохолна зависимост. Години по-късно е арестуван неколкокократно в родния си град заради пиянски скандали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв