Свързани новини

22.02.2011 18:22

Депутатът на Петя Славова заподозрян в "източване" от Яне по Канал 3

Видян 6419 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Яне Янев направи поредното си сензационно разкритие при посещение в Добрич. Той посочи с конкретните им имена каре от видни представители на ГЕРБ в града, които по негово мнение за свързани с  “потресаващи схеми”.


Основното поле на дейност според лидера на РЗС били афери с ДДС и натиск върху арендатори на земя. В карето по думите на Янев влизат местният депутат от управляващото мнозинство Румен Иванов и областният управител Желязко Желязков.


По думите на Яне групата притискала фермери по формулата няма отчитане – няма субсидия. На онези, които оказват съпротива били изпращани тутакси яки ревизии. Другата дейност била по “модела Мургина”, както го определи босът на РЗС пред Канал 3. ДДС за сума пари било начислявано неправомерно. По въпроса имало 300 страници доклад от бившата шефка  на данъчните в града. “Но няма предприети мерки”, добави Яне. Той назова две фирми, които според него са разковничето на дейността на групата  – Тафчи Транс и Агро Тафчи. “Това е персонално протежирано каре от Цветан Цветанов”, заключи Янев.


Името на депутата Румен Иванов не за първи път е замесвано публично в скандали по фермерска линия. Както е известно, селското стопанство е основен поминък в региона на Добрич. Иванов успя да се измъкне сух при разразяването на скандала около отстранения лично от Бойко Борисов заместник-министър на земеделието Перслав Борисов. “Той е бил в сериозен конфликт на интереси във връзка с обявени търгове от министерството за отдаване под наем и аренда на свободни земеделски земи в цялата страна от Държавния поземлен фонд. Преслав Борисов е син на бизнесмена Пламен Борисов, собственик на Дефко ООД и един от големите зърнопроизводители в Добрич и въобще в страната... В агросредите се говори, че цялата фамилия на Преслав Борисов, включително и брат му, който е зърнопроизводител, очакват с нетърпение търговете, за да закупят евтина държавна земя. В играта се е включил и областният координатор на ГЕРБ в Добрич Румен Иванов”, писа вестник Гласове.


Иванов попадна между медийните шамари и около скандалната наркопоправка Мери Джейн, която депутати от ГЕРБ се опитаха да пробутат. Якият корупционен скандал трябваше да бъде разнищен от спецкомисия, чийто председател бе добричкият народен избраник. Тя обаче не съврши почти никаква работа и не стигна до върха на лобистката пирамида.


Преди да седне на депутатската банка от ГЕРБ, Румен Иванов е шеф на добричкия клон на Инвестбанк. Той идва в банката на Петя Славова със стаж като ... висш полицай – шеф на Областната дирекция на МВР. И образованието му не е банкерско, а от Школата в Симеоново. Именно по тази причина попада в т.нар. “парламентарна група на МВР” в управляващото мнозинство, която числи 17 ГЕРБ-ери от “органите”.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,