Свързани новини

21.11.2010 17:33

В София до ноември 2011 г.: Строим училища, детски градини и естакади

Видян 1849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приоритетните области в София за изминалата една година са – по-добра градска среда, по-чист град, нови детски градини и училища, каза кметът Йорданка Фандъкова пред журналистите.  


Тя изтъкна, че градът ще продължи да бъде строителна площадка. На 15 септември ще отвори училището в ж.к. Стрелбище, където ще се обучават 650 ученици от 8 до 12 клас.


До дни пък ще бъде официално открито и чисто ново училище в Бусманци - първото от 21 години насам, научи 19`. През следващата година предстои строителството и на 13 нови детски градини и разширения. С тях местата в забавачките ще се увеличат с над 1000, каза Фандъкова. Тя посочи, че тази година за първи път има райони, където недостигът на места е преодолян.


И през 2011 г. в столицата ще продължи изграждането и реконструкцията на В и К съоръжения, както и на паркове. Подготвя се цялостна реконструкция на Западния парк. Готови са и проектите за още два парка – Братска могила в Орландовци и Лебеда в Красна поляна. Нови детски площадки ще се появят в парка Буката в район Триадица, както и в Борисовата градина, обеща кметът.


Фандъкова каза още, че през следващата година ще бъдат проектирани два от участъците на Околовръстния път - от ж.к. Младост до магистрала Тракия и Западната дъга.


През 2011 г. ще стартира и работата по два проекта за кръстовища на две нива.


Приоритет за кметската администрация остава и развитието на културното наследство и на културните обекти в града. Продължава работата по проекта, който предвижда да бъде създаден Подземен музей. Правят се също и археологични проучвания на проекта Ларго между министерския съвет и Президентството, както и на метростанция Света Неделя пред ЦУМ.


Работи се по създаване на публични регистри, включително и такъв за издадените строителни разрешителни и удостоверения за въвеждане в експлоатация.


От понеделник Фандъкова очаква да започне доброволно премахване на рекламните билбордове върху общински терени от фирмите-собственици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей