01/03

Свързани новини

20.08.2010 16:42

Кмет от БСП окупира “за общински нужди” язовир

Видян 3936 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лишената от власт още преди година ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ продължава да действа по добре познатия начин в последния си бастион – общините.


Горна Малина е съвсем близо до София. Малката община бе нарочена за закриване от управляващите и може би с основание. Тя има своя статут по единствената причина, че оттам е родом близкият съратник на Тодор Живков и дългогодишен член на Политбюро Григор Стоичков. Човекът, който е бил министър на всичко през соца, се наложил селото му да бъде общински център и никой не посмял да възрази. Говори се, че кадър на големеца е и сегашният кмет на червения бастион – Емил Найденов. Ако се вярва на местните, той бил баща на тв звездата Диана Найденова. Тя дълго му се сърдила, че е оставил нея и майка й след живота в Москва, но напоследък двамата се сближили. Връзките на близката до депутат от ДПС журналистка може да са дали криле на татко й. Последната му акция е завладяването на държавен язовир “за общински нужди”.


Язовир Белопопци, колкото и да е малък, е едно от единствените богатства на общината. Преди време тя иска оценка на водоема от държавата и тя определя сумата на 600 000 лв. При новия изпълнителен директор на Напоителни системи към Министерството на земеделието – Елица Попова, изведнъж държавата сваля гарда и вече иска само 90 000 лв. с ДДС.


Хватката е проста – вместо 39 дка водна площ, оценяват само стената на язовира. Но без нея той е немислим. Кметът явно е доволен от оценката и събира общинския съвет. Бедната като църковна мишка община решава да отдели “от преходно салдо”, каквото и да искат да кажат съветниците с тази словозаблуда, парите. Но да ги плати на държавата на 2 транша по 45 000 лв. Въпросът е обаче доколко държавата може да вземе парите. Реално тя няма акт за собственост. Затова пък Напоителни системи са дали въпросния язовир под наем до 2015 г., което включва в драмата още една страна. Арендаторът е инвестирал с години, за да превърне мястото в райско кътче. Той пък твърди, че е готов да даде повече от общината за водоема, ама държавата кой знае защо не му иска парите. Венцислав Цветанов, който по ирония на съдбата е от ГЕРБ, регистрира провален заради общинските атаки сезон и невъзможност да се инвестират в обекта евросредства от фондовете за рибовъдство, които са сред най-малко усвоените у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион