26.10.2008 14:19

Маккейн: Обама е най-голямата знаменитост на света

Видян 1862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Републиканецът Джон Маккейн обвини опонента си за президентския пост, демократа Барак Обама, в "свръхсамочувствие"



Републиканецът Джон Маккейн обвини опонента си за президентския пост, демократа Барак Обама, в "свръхсамочувствие" по време на кампанията си в щата Ню Мексико, осмивайки своя съперник, че едва ли не вече пише обръщението си по повод встъпването в длъжност в Белия дом, предаде Франс прес.


Кандидатът на републиканците - изоставащ от Обама в повечето национални и местни проучвания на общественото мнение - направи опит да стимулира поддръжниците си в югозападния щат с предизвикателни митинги в Албукерк и града от Дивия Запад Месила. За пореден път наричайки себе си патриотичен победител, Маккейн се прицели в Обама по повод публикация на "Ню Йорк Таймс", предполагаща че кандидатът на демократите вече подготвя основите за новата си администрация.


"Встъпителното обръщение на сенатор Обама вече е написано", заяви Маккейн пред тълпа от около 2 000 души в историческия център на Месила. "Аз не правя това. Много гласоподаватели още не са направили избора си, но той го е направил вместо тях. Искам да запазя този ръкопис на неговото встъпително обръщение и да го подаря на музея "Смитсониън". Те могат да го поставят редом с броя на чикагски вестник, който пише: "Дюи побеждава Труман", язвително припомни историята рипубликанецът. "Има все още 10 дни - може би той вече е написал и обръщението си за състоянието на нацията преди това време да е изтекло. Може да съм старомоден за тези неща, но предпочитам да оставя избирателите да преценят".


Преди това Маккейн обвини противника си, че вече "взема мярка за пердетата" за Белия дом 10 дена преди изборния ден. задачата на Маккейн е повече от трудна в този щат, където на изборите през 2004 г. президентът Джордж Буш надделя над съперника си Джон Кери с нищожната преднина от 0,7%.


Барак Обама отвърна на удара на Маккейн и отрече да е подготвил проект на встъпителната си реч като следващ президент на САЩ. "Това обвинение е напълно лъжливо, няма проект на встъпително обръщение за сенатор Обама. Но последното, от което се нуждаем, е кандидат като Джон Маккейн, който просто възнамерява да препрочете обръщението на Джордж Буш". Това заяви говорителят на кампанията на Обама Бил Бъртън.


Както вече ви информирахме, по време на предизборна обиколка в щата Ню Мексико, Маккейн обвини Обама в свръхсамочувствие, връщайки се към темата, засягана на няколко пъти от него по време на кампанията. Тогава той наричаше подигравателно политическия си противник "най-голямата знаменитост на света".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.