Свързани новини

21.07.2010 17:32

ЕС глобява за носене на ментета

Видян 2380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрийска туристка в италианския адриатически курорт Йезоло, недалеч от Венеция, който е съпоставим с нашите Китен и Приморско, беше глобена 1000 евро за носене на чанта менте, писа римският в. Република.


Въпреки протестите й, че има още ментета, но никога не е плащала за удоволствието да ги носи, властите останаха непреклонни и порязаха туристката.


В региона Лигурия, където е “зоната на петте земи” с баровските курорти Сан Ремо и Портофино, глобите достигат невероятните 10 000 евро. Те се отнасят както за купени, така и за подарени ментета.


Тази италианска практика ще бъде въведена наесен в цяла Европа. Предстои да се гласува преследване на ментетата в ЕС, включително и в България. Според досегашните нагласи на Брюксел глобата за носене на менте ще стигне невероятните 50 000 евро, което прави близо 100 000 лева! А не е тайна, че голяма част от българите носят именно копия на дизайнерски дрехи поради финансовата невъзможност да си купят оригинални продукти.


Оказва се, че не Китай, а Италия е основният производител на ментета на Стария континент. Тя прави колкото всички останали страни, взети заедно. Пазарът на Апенините се оценява на невероятните 7 107 000 000 годишно. Той е скочил за 12 години с 18,5 пъти.


Индустрията на ментетата дава хляб на 130 000 работници в страната, която по ирония на съдбата прави и 4 от 8-те най-ментирани марки.


В листата на копираните води са Луи Вюитон, следван от Гучи, Долче и Габана, Фенди, Прада, Бърбъри, Ралф Лорън, както и изненадата сред фаворитите - аржентинският бранд Ла Мартина.


Най-ментирани са дрехите, следвани от чантите, шаловете, портмонетата, като в момента се наваксва изоставането при обувките, при които класацията води Хоган пред Найк и Адидас.


Само за първите три месеца на тази година властите в Италия “арестуваха” 42 милиона ментета, което е ръст от 2 милиона продукта за година. Основните производители на копия са районите на Неапол, на модната столица на света Милано, както и туристическата област Тоскана.


Статистиката на италианските данъчни служби - т.нар. финансова гвардия, показва и други интересни резултати. Над 40% от продуктите менте, изследвани след залавянето им в лаборатрии, вредят на здравето, като предизвикват алергии, наранявания при контакт, дерматити. Повечето имат лъжливи етикети, на които са вписани естествени материали като коприна, памук, лен, докато всъщност са изработени от полиестер, фибра еластан и друга синтетика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и