21.07.2010 14:52

Общината си връща градинката пред Руската църква

Видян 2704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри столичен герб, изработен от цветя на пътния възел на “Цариградско шосе” и Алея „Яворов”.


Гербът е изработен по програмата за зацветяване и облагородяване на София, която стартира през май тази година. Идеята е реализирана със спонсорски средства от частна фирма. Стойността му е 20 хил. лв. “Аз искрено се надявам, че на всички ще хареса това, което ще видят”, подчерта Фандъкова. Тя отбеляза, че вече над 1300 кв. м в София са градинките и площадите, където са посадени цветя. Мястото е избрано, за да се вижда от пътниците и водачите на преминаващите автомобили и в същото време, за да е на по-труднодостъпно място, за да може да бъде предпазена цветната мозайка на герба.
Общината има около 25% от “Централни хали” и иска да ги продаде окончателно на мажоритарния собственик – фирма „Ащром” на съоръжението. За сметка на това ще си върне собствеността на градинката пред Руската църква. Планира се общината да плати 5.5 млн. лв за градинката и да получи малко над 6 млн. лв за акциите си в халите. Макар на терена пред Руската църква да е предвидена забрана за строежа на сгради, “рискуваме във всеки един момент да се изправи една голяма ограда, която да загради и да защити частната собственост”. Фандъкова съобщи, че главният архитект на столицата Петър Диков дори е бил глобен от съда, защото е забранил поставянето на оградата. Утре на сесията на Общинския съвет ще бъде обсъден доклад за подписването на споразумение с кипърската фирма. “Утре ни предстои доста дълга и доста тежка сесия”, обясни кметът, като подчерта, че един от въпросите за обсъждане е приемането на решение 100% от “Топлофикация София” да бъде общинска. След това ще започне оздравяването на дружеството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв