Свързани новини

27.05.2010 11:04

Фандъкова става кръстница на три деца

Видян 1784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

нес от 14 часа в Центъра за обществена подкрепа „Света София” столичният кмет Йорданка Фандъкова ще стане кръстница на три деца, спасени от изоставяне, пише БГНЕС.


Трите деца Анджелика, Христиан и Вяра имат необичайни истории. Майката на Анджелика е от Бургас, но идва в София, за да роди анонимно детето си и да го изостави, притисната от обстоятелствата. В таксиметровата кола на път за болницата, обаче, тя започва да ражда. Така тя се озовава в болницата "Света София”, където се среща със социален работник на фондация "За Нашите Деца”. След тази среща майката остава с бебето си. Родителите на Христиан са били изправени пред предизвикателството да се грижат за малкото момче. В родилното отделение социалния работник подкрепя майката да вземе информирано решение. Така детето остава с родителите си. Майката на Вяра я ражда и я изоставя. Семейство Александрови разбират от близки, че майката иска да се раздели с бебето си и започват стъпки за осиновяването й. Така момиченцето намира своите родители много бързо след раждането си.
Центърът за обществена подкрепа "Света София” е създаден през 2007 година и в него работят социални работници, психолози, фамилни терапевти, рехабилитатори и лекари – консултанти. Те помагат на родилки да не се разделят с бебетата си, на приемни родители и осиновители, както и на семейства, които имат трудности в отглеждането на децата си. Центърът се финансира със средства от общинския бюджет. Фондация "За Нашите Деца” спечели конкурс и управлява центъра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци