Свързани новини

29.04.2010 09:38

Пак искат абонамент за паркиране в центъра

Видян 1882 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За последните три месеца има 1200 жалби от живеещите в "синя зона" заради отменения режим за преференциално паркиране“, съобщи съуправителят на Центъра за градска мобилност Марчело Доковски вчера пред общинската транспортна комисия.


Има проблем в изработването на нов текст, който да разреши хората, които живеят в центъра, да паркират колите си при облекчен режим, смята той. Разпоредби в Закона за движение по пътищата спират връщането на абонамента за паркиране в "синя зона", ползван от живеещите в района й. Според закона в зоните за кратковременно паркиране има ограничение за престой от 30 минути до 3 часа, обясни Доковски.


Допреди няколко месеца регистрираните по постоянен адрес в зони с платено паркиране ползваха местата пред дома си, без да дават лев на час, ако са купили годишен стикер от 70 лв.


От администрацията на Столичната община са подготвили предложение до транспортната комисия на парламента този текст да отпадне и да бъде заменен с текста, че „стопанинът на пътищата определя времето за престой в зоните за кратковременно паркиране“.


До прокарването на това решение общината ще търси и друг вариант за решаването на проблема, създаден след решението на Върховния административен съд (ВАС), което отмени режима за преференциално паркиране за живеещите в "синя зона".


Режимът беше отменен с решение на магистратите от 17 декември миналата година като незаконосъобразен. До отмяната му "винетният стикер" се ползваше срещу 70 лева от 4050 автомобила на живеещи с постоянен адрес в централната част на София.


Годишните разходи на Центъра за градска мобилност за издаването и проверката на винетните стикери са между 170 и 200 лв., сочат данните на общината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.