Свързани новини

22.04.2010 16:15

Видя й се краят на кризата май

Видян 1957 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понякога животът е като кутия с шоколадови бонбони, както казва Форест Гъмп, и никога не знаеш какво ще ти предложи. Понякога е като постна пица, както казва пък Симеон Дянков. В този смисъл пълна софра на българина оптимистично обеща финансовият министър днес в сутрешния блок на БНТ.


„България излиза от кризата и е на път да запише първия си успешен финансов месец под управлението на ГЕРБ. Април ще го приключим с балансиран бюджет или на малък плюс. Прогнозата ми е базирана върху оперативните данни, с които разполагам. Още през октомври бяхме казали, че през следващите няколко месеца ще разплащаме борчовете на старото правителство, за да можем през април да излезем на чисто. Това е важно, защото ни предоставя възможност да покажем на гражданите, че няма нужда от притеснение. Кризата е към края си и ние владеем положението в бюджетната сфера”, похвали се Дянков.


Той се присъедини към мнението, че щатът на Министерството на вътрешните работи е раздут.


“Публичният сектор ще се свие по примера на частния. Тази логика според мен важи и за МВР. Там сме европейски първенци по брой служители - 61 270. Вчера Цветан Цветанов описа пред Министерския съвет как ще проведе оптимизацията в своя сектор, там отдавна не е правена такава”, коментира вицепремиерът.


Симеон Дянков коментира и въвеждането на нова система за плащане в администрацията.


“Има огромни разлики между основна заплата и допълнителни бонуси в министерствата. В някои от тях твърдите плащания са 95, а в други - около 40%. От 1 януари 2011 г. съотношението навсякъде ще е 75 на 25%. Закъснение ще има само в Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи. Просто там системата е такава, че основните им заплати се формират почти 100% от доходите и бонусните системи и тепърва ще трябва да се разработват. Реформата цели да има по-гъвкава и по-ефективна администрация, която да обслужва по-добре гражданите и бизнеса”, каза Симеон Дянков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв