Свързани новини

16.02.2010 17:04

4 дни по-късно: Пак сме за АЕЦ Белене

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в петък обявихме, че вместо АЕЦ Белене ще строим нови блокове в Козлодуй, за да угодим на американците, изненадващо посещение на боса на Газпром в София вчера обърна българската позиция.


След среща на Алексей Милер с премиера Бойко Борисов и енергийния министър Трайчо Трайков се оказа, че отново задвижваме втора атомна. За целта ще теглим заем 2 милиарда евро от Русия.


На извънредната и неочаквана среща с шефа на Газпром Борисов уточни и нови идеи по търговията с газ. Ние ускоряваме работата по Южен поток, а Русия мисли как да се раздели с посредниците в този бизнес. Подобна позиция защитаваше преди година и правителството на Станишев, но нито една от двете държави така и не е изпълнила поетите ангажименти досега.


Борисов и Трайков са настояли пред Милер за по-високи такси за пренос на газ през България, а той им е обещал “да разгледа тази опция”, предаде правителствената информационна служба.


Вероятно с цел да подсигури руските позиции, шефът на Газпром е поискал и е получил извънредна среща и с президента Първанов. Държавният глава обаче още веднъж е настоял в търговията с газ да няма посредници. Милер най-сетне е склонил да бъде сменена схемата, при която синьото гориво идва у нас чрез 3 междинни фирми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей