Свързани новини

11.02.2010 17:44

Татяна Дончева за Октопод: Едни мутри се бият с други мутри

Видян 2532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Едни мутри се бият с други мутри и се бият по начина, по който се бият мутри", така Татяна Дончева от БСП определи операция Октопод на МВР и по-конкретно задържането на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. По нейните думи става дума за сметки за изчистване и че МВР участва в игра без правила.


От ефира на БНР тя добави още, че миналото на премиера Бойко Борисов е същото като това на Алексей Петров. "В това минало те имат поведение, отношения, случки, трупове включително. Едната част от познатите им, на тези двамата души, са мъртви по времето, по което Бойко Борисов беше главен секретар. Това минало за една част от ъндърграунда предполага мъст. За друга част от ъндърграунда, който вече е някъде аранжиран по етажите на властта, предполага възможност миналото да се заличи и да се разчистят сметки като се използва държавата", каза тя, цитирана от mediapool.bg.


Дончева смята, че преследването между мутрите, каквито според нея са както представители на управлението, така и тези, които са задържани в операция Октопод, е безпредметно. И понеже това е игра без правила, тя ще приключи,  "както го приключват мутрите", но не и в съдебната зала.


"Не може един старшина от пазарджишкото милиционерско училище да бъде наричан политически инженер, щото той просто е старшина от милиционерското училище в Пазарджик, независимо по какъв начин някой му е дал и висше образование от някой ПУЦ, за да го направи доцент. Той просто е старшина от Пазарджик и той нито може да прави политически проект, нито да прави идея за национална сигурност, нито нещо друго. Той може да е бясно амбициозен и нашето общество благодарение на недъзите си да го е допуснало да го яхне, но това е съвсем друг въпрос". Така Дончева отговори на питането какво ще се случи, ако Алексей Петров излезе от ареста и проговори за сценариите, в които е участвал, като разкрие конкретни имена. Тя изтъкна, че всички правителства и политици от последното десетилетие носят отговорност за Октопода.


Представителката на БСП, която в момента прави своя партия, опроверга, че партията й се свързва с името на Петров и че според нея това е кампания на медиите, притежавани от Ирена Кръстева и делян Пеевски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец