20.10.2008 16:32

Жеваго: Ще разтрогнем договора за ишлеме в "Кремиковци"

Видян 2394 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще разтрогнем договора за ишлеме в "Кремиковци", обявиха от фирмата на украинския милиардер Константин Жеваго, предаде БГНЕС.


Използват ни като банкомат от фирмата на Кремиковци, без да имаме правото да влияем на никакви процеси, организационни, управленски или производствени, обяви изпълнителният директор на "Ворскла стил" Виктор Демянюк. Никакво съдействие от страна на правителството и синдиците не са получени от „Ворскла-стил“ България. Според тях, независимо какъв проблем възниква, подкрепа им се отказва. Във време на такава финансова криза, би трябвало всички заинтересовани страни да се обединят, а не да интригантстват, заяви Виктор Доменюк. Той изтъкна, че „Ворскла-стил“ няма да продължи да роботи за Кремиковци, ако се чувства като неканен гост. За 60 дни фирмата на Жеваго е наляла 22 млн.лв. за заплати, част от които предишния собственик дължи на 5 240-та работници. 40 млн. лева са отишли за плащания на български фирми, за различни услуги при 100 % предварително плащане, защото на Кремиковци никой не вярва, както изтъкна Доменюк. 18 млн.лв. са отишли за плащания към Булгаргаз, 8 млн. лв. за БДЖ и 21 млн.лв. за административни разходи през последните 3 месеца.
Дългогодишният директор на Кремиковци Лилян Вачков и настоящ консултант на „Ворскла стил“, разказа как при едно от последните си посещения Жеваго е заявил, че работи по три точки. Първите 3-4 години само ще налива пари в Кремиковци, ще направи комбината на световно ниво и ще иска от директорите единствено честен труд, като крайната му цел е да закупи комбината. Къде е гаранцията, че ако сега налее още 200-300 млн. лв. някой ще му продаде дружеството, попита риторично Вачков. Според него състоянието на Кремиковци е изключително тежко, комбинатът е занемарен и разграбен, като 1/3 от него е нарязан на скрап, без да е имало нужда. Според него няма машина, която да не се нуждае от ремонт. От Ворскла-стил“ заявиха, че ако до края на деня няма обещание за съдействие, те ще разтрогнат договора за ишлеме, ще спрат изплащането на пари и доставянето на суровини, защото те не искат да участват в затварянето на добивната част на Кремиковци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни