Свързани новини

30.01.2010 13:27

Бездомни кучета убиха 13 животни в столичния зоопарк

Видян 5773 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осем муфлона, четири елена и една сърна са били разкъсани до смърт от глутница бездомни кучета, които нахлули в столичния зоопарк между 3 и 4ч. миналия петък срещу събота.
Директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов съобщи, че към 7.30ч, сутринта са открити 6 озверели песа в рова на лопатарите. Рогатите животни са успели да се отбраняват, но 13 други заплатили с живота си. След инцидента служители от "Екоравновесие" дошли да приберат кучетата-убийци, съобщава dnes.bg.



"Питате ли ме какво ми е и как се чувствах докато вадех труповете. Направо съм болен. След инцидента не мога да преживея животните. Вече всяка вечер идвам да спя в кабинета си, за да мога да охранявам лично и да наблюдавам какво става в зоопарка. Повярвайте, сърцето ме боли", разказа пред Стандарт нюз д-р Иванов.


Той не може да си обясни къде е била охранителната фирма, която пази зоопарка по време на инцидента и защо не са реагирали на шума при нападението на глутницата.


Щетите нанесени по мрежите на рововете на животните ще бъдат оправени незабавно, а ниската ограда в единият край на зоологическата градина също ще бъде вдигната наново. Предполага се, че озверелите псета са нахлули именно оттам. Тя граничи с частен паркинг, но очевидно и охраната на паркинга не е попречила на нападението на кучетата.


Загубите са огромни, тъй като муфлоните и особено лопатарите са много скъпи. Справка на "Монитор" сочи, че в резерватите ловците плащат минимум по 2000 лева, за да се сдобият с трофеи от лопатар или муфлон, допълва dnes.bg.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред