Свързани новини

27.01.2010 09:49

Хората в Ардино ще поискат оставката на здравния министър

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще бъде посрещнат днес в Ардино с блокада и искане на оставката му, предаде БГНЕС.


Причина за ескалиращото напрежение в родопското градче е опасността малката болница там да бъде закрита или преструктурирана. Миналия петък областният управител на Кърджали Иванка Таушанова, директорите на РЗОК, на РИОКОЗ и други представители на властта попаднаха под обсада при посещението си в лечебното заведение. Тогава Таушанова се видя принудена да даде двуседмична отсрочка на ръководството на болницата, за да изготви необходимата документация и да представи заявка по колко клинични пътеки ще може да обслужва пациентите. В момента там работят 12 лекари, сред които кардиолози, педиатри, акушер-гинеколози и невролози. За всяка клинична пътека обаче се изисква наличието на двама специалисти и един ординатор, както и съответната медицинска апаратура. Ако заявката на болницата покрива изискванията, тя ще може да сключи договор със здравната каса. До момента няма официална информация от здравното заведение за развоя на подготовката на документите. Жители на Ардино съобщават, че „всичко ще бъде осигурено, намерени са лекарите, които досега не достигаха”. Кметът на общината Ресми Мурад също изрази оптимизъм и подчерта, че няма да допусне Ардино да остане без лечебницата си.
Специални екипи на Министерството на здравеопазването ще разясняват по места възможностите за преструктуриране на болниците, които не са сключили договор за работа със здравната каса. В тях ще участват представители и на НЗОК. Първите екипи заминават за Разлог, Петрич и Велико Търново. 21 болници у нас не са сключили договори със здравната каса, защото не отговарят на нужните изисквания за оказване на качествена медицинска помощ. Те имат възможност да се преструктурират в ДКЦ-та, медицински центрове или центрове за долекуване. Подобни разяснения обаче не са правени до момента в Ардино и не е обяснявано на хората, че пациентите ще имат достъп до здравеопазване. „Криворазбрана информация”, това гласи краткият коментар на здравни директори в Кърджали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови