Свързани новини

19.01.2010 09:04

Б. Нанев: Няма да се закриват болници, само ще се преструктурират

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никога не съм казвал, че ще се закриват болници. Ние създаваме условия за организация на работата, прилагат се медицински стандарти, ред, правила и качество. Това каза здравният министър д-р Божидар Нанев, цитиран от БГНЕС.


Около 32 болници не отговарят на условията и те не могат да сключат договор със Здравната каса, допълни Нанев. Това са болниците в Трън, Брезник, Годеч, Тервел. Любимец, Царево, Ивайловград, Кула, Рудозем. Те ще се превърнат в центрове за извънболнична помощ, които ще разполагат с лабораторни техники, рентгенови апарати и определени специалисти. Тоест, това, което до преди са правили ще продължат да го правят, обясни здравният министър. По думите му, те единствено няма да могат да приемат лежащо болни за активно лечение, тъй като там има определени стандарти.
Не бива болни, които могат да се лекуват вкъщи да бъдат лекувани в болница формално, каза още Нанев. Той бе категоричен, че където няма болница, винаги ще има център за извънболнична помощ или поликлиника. Според него Спешната помощ в страната е сравнително добре териториално изградена.
По повод разговора с премиера Бойко Борисов за пътуването му с Лъчезар Иванов до САЩ на разноски на фирмата „Остеотех”, здравният министър заяви, че по случая няма конфликт на интереси. По въпроса е назначена проверка на ДАНС, допълни той и каза, че ако се установи негова вина, той е готов да си подаде оставката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които