Свързани новини

18.10.2009 12:54

Каракачанов: ВМРО няма да се разцепи

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ВМРО категорично няма да се разцепи след този конгрес. Това заяви пред журналисти преизбраният с 382 гласа председател на партията Красимир Каракачанов, цитиран от БГНЕС.


Когато има две кандитатури те трябва да се явят на избори, посочи Каракачанов. По думите му, когато едната види, че губи трябва да се оттегли или да се яви на избори. Те предпочетоха да не участват в избора за да прикрият загубата, която се очакваше, посочи още Каракачанов. Според него два месеца са били разпространявани различни съотношения на неговата загуба. “Аз през цялото време една дума не обелих”, каза Каракачанов. Още вчера при избора на председател на конгреса неговото предложение е било подкрепено с 82 гласа повече.
Красимир Каракачанов каза, че снощи е била проведена среща между неговия щаб и този на Славчо Атанасов на която е било договорено ВМРО-БНД да има двама съпредседатели, но половин час по-късно хората около Славчо Атанасов са се отказали от договорката. Каракачанов посочи, че е предложил още след изборите през юли петимата народни представители на организацията да не се кандидатират за нови ръководни позиции, но е бил убеждаван от Бойко Ватев и Борис Ячев да не прави това. Той сподели пред журналистите, че е имал идея да предложи за председател друг човек, ако петимата бивши депутати се оттеглят. Каракачанов припомни, че на три диспута със Славчо Атанасов е деклерарирал, че ако загуби дори с един глас няма да оспорва вота пред съда и очаква същото от Атанасов. Той бе категоричен, че залата не е напусната от цяла Пиринска Македония, както заяви по-рано Борис Ячев. Новоизбраният председател посочи, че за негов заместник е избран Александър Краваров, който е кмет на Банско.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Свобода, пътешествие, приключения

Свобода, пътешествие, приключения, какво по-подходящо