Свързани новини

28.09.2009 14:25

Янев предупреди за радикален ислям в Родопите

Видян 1617 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вие знаете, че тази групировка, начело с двама братя, която иска да вкара в България чрез структурирането на нова политическа партия радикалния ислям, според „Ред, законност и справедливост”, е заплаха за националната сигурност", каза лидерът на РЗС Яне Янев във връзка с основаването на партията "Мюсюлмански демократичен съюз", информира БГНЕС.


"Който отказва да приеме съответна улица или булевард да носят името на съответен турчин е трябвало да бъде разстрелван. Това нещо е казано на сборището в Славяново, което показва крайна форма на радикализиране и е повод не само ДАНС да започне работа, но и Прокуратурата да предприеме конкретни действия", допълни Янев. Още днес парламентарната група и политическият съвет на РЗС ще внесат сигнал по казуса до ДАНС и до Върховна касационна прокуратура.
"Според нас, това нещо се е подготвяло от дълъг период от време“, обясни Янев. Той даде за пример конкретен инцидент. „Само преди два дни в село Рибново, община Гърмен, бяха пребити по възможно най-жесток начин местните лидери на „Ред,законност и справедливост”. Не само това, но тази нощ е запалена тютюневата сушилня на Недин Таламанов, който е местния лидер на нашата партия в селото. Той преди 5-6 месеца разви тезите си за навлизането на радикалния ислям в Родопите и тези спящи радикални ислямистки клетки. Това не е случайно съвпадение".
"Искам много категорично да заявя, че тази групировка в Славяново не бива да се счита за политическа партия. Това са няколко проислямистки настроени бивши гастарбайтери, на които им е поставена задача да дойдат в България, за да могат да създадат изкуствено етническо напрежение“, категоричен бе лидерът на РЗС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци