Свързани новини

28.08.2009 11:32

Директорът на Софийския затвор отива в пенсия след скандали

Видян 5594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Софийския затвор Милети Орешарски е пенсиониран, научи "Сега". Това е станало по негова молба, след като бил дисциплинарно наказан покрай случая със снимките на затворника Димитър Желязков - Митьо Очите до барбекю в общежитието в Казичене, съобщава БГНЕС.


Стана ясно, че осъденият е прехвърлен на по-лек режим и работи в двора на общежитието. После Очите бе върнат обратно в Белене. В края на мандата на правителството на Сергей Станишев служители на Софийския затвор пратиха сигнал до Министерството на правосъдието и прокуратурата за сериозни нарушения на Орешарски. Те твърдяха, че има корупционна схема за награждаване на затворници с 24-часови свиждания и на укриване и отменяне на наказания, че лишен от свобода обработва заплатите на служителите и има достъп до всичките им лични данни. Директорът на затвора отрече всички обвинения. Проверката на МП не намери нарушения, а за резултатите от прокурорската - информация няма. На първо време на мястото на Орешарски ще бъде назначен и.д. шеф. За титуляр ще има конкурс.
Междувременно стана ясно, че излежаващ присъда за грабеж в общежитието в Казичене е убил 27-годишната жена, чието прободено тяло бе открито преди дни в беседка в Северния парк на столицата. Разследващите установили, че жертвата е живеела с убиеца на семейни начала и двамата имали две деца. Мъжът твърдял, че докато излежавал присъдата, приятелката му започнала да проституира. Затова и решил да я убие, докато е в отпуск. Договорите за наем, сключени от Министерството на правосъдието, се проверяват, обяви главният секретар на МП Ивелина Николова. "Има много договори за наем на доста високи цени", каза тя. Прави се и одит на обществените поръчки за строително-монтажни работи, доставки и услуги. Министър Попова обясни и че се работи върху законови промени, които да подобрят работата на контролните органи. "Огромна част от финансите на държавата изтичат заради безпомощността на контролната система", каза Попова. За това, че контролните органи не са ефективни, Попова говори отдавна. 24 съдилища и прокуратури са пратили в министерството предложенията си за промени в НПК. До края на октомври трябва да е готов и проектът за корекции, които да облекчат наказателния процес и да дисциплинират адвокати и магистрати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей