11.08.2009 13:25

Нелегалният хазарт ощетява хазната със стотици милиони левове

Видян 1896 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес в София в хотел "Анел" компанията за хазарт Betsafe спонсорира "Семинар за философията на букмейкърството", информира БГНЕС.


Още в самото начало на семинара избухна скандал и водещият Васил Колев забрани да се задават въпроси за легитимността на компанията и законовите основания на които тя оперира на българския пазар. Журналистите и присъстващите директнно попитаха Колев каква е връзката му с интернет оператора на хазартни игри Betsafe и какъв е бизнесът на компанията в България. Самият той носеше тениска с рекламен надпис на нелегалния оператор. "Мисля, че този въпрос трябва да отправите към Betsafe", бе острият отговор на Колев, който е и издател на вестник "Печели". Той заяви, че връзката му с компанията се изчерпва като консултанска по въпросите на маркетинга.
От своя страна Александър Тумпаров, заместник-председател на Българската асоциация за развлекателни и хазартни игри /БАРХИ/ обвини Betsafe, че се опитва да оперира нелегално на територията на България. В момента на българския пазар работят нелиценцирани хазартни оператори в нарушение на 9 закона сред които: Наказателеният кодекс на България, Законът за хазарта, Законът за защита на потребителите, Законът за мерките срещу изпирането на пари, Законът за корпоративното подоходно облагане, и др., и на множество директиви на ЕС, свързани с мерките срещу изпирането на пари, данъчното облагане, изследването на произхода на паричните средства, финансирането на тероризма и престъпните дейности.
В дискусията се включи и Симеон Симеонов, представител на Държавната комисия по хазарта, който също потвърди нелегитимността на интернет-операторите в България. Той съобщи, че поради тези нарушения комисията е съставила десетки актове.
От незаконната хазартна дейност в интернет българската държава губи стотици милиони всяка година, като тенденцията е трайно и устойчиво увеличаване на щетите за бюджета. Съгласно официалната статистика оборотът само на нелегалните интернет хазартни оператори през 2006 г. е бил около 500 милиона лева, през 2007 г. - около 700 милиона лева, а данните за 2008 г. сочат ръст от 20% или около 1 милиард лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.