Свързани новини

05.08.2009 13:52

Кризата намали с 10% европейските туристи

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на туристите в Европа е намалял с 10% за първите три месеца на 2009 г. Това показват данните на Световната туристическа организация към ООН, цитирани от Bulgaria News. Негативната тенденция се очаква да се запази и през летните месеци. Гостите на Полша, Румъния, Чехия, Литва и Русия, са намалели с над 10 на сто. В Португалия и Испания посещаемостта е спаднала съответно с 12 и 14 на сто, като това се дължи основно на отлива на британски туристи. За разлика от изброените по-горе държави, Исландия се радва на повече туристи. Експертите отдават това на изключително евтината местна валута.
У нас се очаква броя на туристите през лятото да е по-малък в рамките на 5-6 процента, което е на половината от спада в останалите членки на ЕС.
Членовете на Асоциацията на европейските авиолинии   отчитат намаляване на пътникопотока с 8%. Търсенето на билети за първа и бизнес класа през май е било по-ниско с цели 24 на сто в сравнение с началото на 2009 г.
Хотелиерският бизнес също запада според данните за петия месец от годината. Приходите от резервации на стаи са спаднали с над 20%.
Очаква се негативните в момента показатели да възвърнат стойностите си от 2008 г. през 2011 г., пише Bulgaria News. По-чувствителен растеж е възможен едва в периода 2012-2013 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни