ГЕРБ и ДПС предлагат забрана за рекламата на хазарта в медиите.

Свързани новини

24.04.2024 16:45

ГЕРБ и ДПС предлагат забрана за рекламата на хазарта в медиите

Видян 691 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


ГЕРБ и ДПС предлагат забрана за рекламата на хазарта в медиите.

    "Днес господин Йордан Цонев и аз внесохме предложение за изменение на закона за хазарта. Тези изменения са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес. През последните три години зависимостите, свързани с хазарта са увеличени в нашето общество. Това наложи да се предприемат съответните мерки с цел тяхното ограничаване. Предлагаме: регулиране на хазарта, рекламата, разпределението на вноската", заяви Теменужка Петкова -ГЕРБ-СДС, предаде БНТ.

    "Законопректът предвижда няколко мерки. Първата - хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители. Известно е, че 1100 са залите в България. Завишават се и инвестициите, които трябва да провят бъдещите лицензополучателя ли за хазартна дейност. Най-важната част от този законопроект е ограничаване на рекламата. Законопроектът забранява реклама в телевизии, в медии, включително онлайн, включително сайтове, печатни във всички видове медии.


Разрешава се реклама само върху билбордове и то далеч от училища и други обществени заведения. Забранява се реклама върху обществени сгради. Остава върху спортна екипировка и то такава, която не и предназначена за малолетни и непълнолетни, в спорни зали. Там, където е спорта може да има реклама. Има и мерки за лечение на тази зависимост", каза Йордан Цонев - ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Зомбюл Карамфилофф 24.04.2024 21:07

    Освен ако не е предизборен мурафет, идеята е повече от прекрасна! Писна ни да гледаме картофените муцуни на самодоволните и безсрамни Рачкофф, Стоичкофф и Озорен Бреговически , да се лезят и предлагат хазартни "развлечения"!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева