По-трудно да откажеш торта, когато си дебел

Свързани новини

28.04.2024 08:00

По-трудно е да откажеш торта, когато си дебел: Проучване на мозъка на затлъстели доброволци

Видян 10337 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За някои хора отказването от шоколадова бисквита или парче торта изглежда сравнително лесно, докато за други е огромна психическа битка, предаде dailymail.co.uk.


Сега експертите откриха, че хората с по-висок ИТМ наистина се нуждаят от по-голяма промяна в мозъчната дейност, за да изберат здравословна храна пред предпочитаната закуска.

Изследователи от Университета „Куинс“ в Онтарио анализираха данни от три изследвания с магнитно-резонансна томография с участието на 123 участници, които посочват какво биха предпочели да ядат в различни ситуации.


Експертите са открили, че хората с по-висок ИТМ, индекс на телесната маса, наистина се нуждаят от по-голяма промяна в мозъчната дейност, за да изберат здравословна храна пред предпочитаната закуска.

Анализът разкрива, че хората, които са били по-способни да регулират избора си на диета, са се нуждаели от сравнително малки промени в мозъчните състояния, за да постигнат целта си - и това е било силно видимо при хората с нисък ИТМ.

Участниците с висок ИТМ обаче не са могли да разчитат на този механизъм и са се нуждаели от по-големи промени в мозъчната активност, за да направят здравословен избор на храна.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.04.2024 20:20

    Ако знаят какво има в тортата половината дебелаци ще се откажат. И не само в тортите. Сметаната - изкуствена, подсладители, ароматизатори, оцветители - изкуствени, че някои и канцерогени. Ние нямаме ензими за обработване на изкуствена храна, нито слабите, нито дебелите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей