Образ на модела Айтана Лопес, генериран от изкуствен интелект, показан на екран в централата на компанията The Clueless © AFP / PAU BARRENA

Свързани новини

27.04.2024 07:32

Обявиха първия в света конкурс за красота за модели с изкуствен интелект

Видян 6337 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Създателите на инфлуенсъри, генерирани от изкуствен интелект, ще се състезават за парична награда в първия в света онлайн конкурс за красота, предназначен единствено за дами, създадени по цифров път.

Събитието, наречено "Мис AI", се организира от Световните награди за създатели на изкуствен интелект (WAICA) в сътрудничество с Fanvue - подобна на OnlyFans абонаментна платформа, която вече е домакин на редица виртуални модели, включително такива, които предлагат съдържание за възрастни.

Според официалния уебсайт на WAICA дигиталните участнички, които се надяват да получат короната на "Мис AI", ще бъдат оценявани по отношение на красотата, технологията, на която се основават, както и по привличането им в социалните мрежи. "Влиянието на социалните медии" на създателите на ИИ също ще бъде оценявано въз основа на броя на ангажиментите им с феновете, скоростта на нарастване на аудиторията и способността им да използват платформи за социални медии като Instagram.


"Споделяме визията на WAICA да се превърне в Оскарите на икономиката на създателите на изкуствен интелект", каза съоснователят на Fanvue Уил Монанаж.

За да участват, участниците трябва да изпратят изображение на жена, генерирано на 100% от изкуствен интелект, и да отговорят на серия от въпроси за това как и защо е създаден моделът, колко последователи има, как се монетизира съдържанието му, колко приходи получава и дори на стереотипния въпрос за конкурса за красота за "единствената мечта на модела да направи света по-добро място".

Отбелязва се, че на създателите е позволено да правят неограничен брой заявки за участие в конкурса, стига всяка от тях да е различен модел, генериран от изкуствен интелект.


Освен короната, създателите на първите три печеливши участнички в конкурса "Мис AI" ще получат награди на обща стойност над 20 000 долара, като победителката ще получи и 5000 долара в брой. Финалистките ще могат да спечелят и програми за менторство в областта на ИИ, PR услуги и др.


По ирония на съдбата участниците в конкурса за изкуствен интелект ще бъдат оценявани от други инфлуенсъри, създадени от изкуствен интелект, а именно Айтана Лопес и Емили Пелегрини, които вече са събрали стотици хиляди последователи в Instagram и са спечелили хиляди долари, позирайки за водещи марки дрехи като Victoria's Secret и Guess и привличайки вниманието на футболисти и милиардери. Към съдиите от изкуствен интелект ще се присъединят и техни колеги от плът и кръв - предприемачът и PR консултант Андрю Блох и историчката на конкурсите за красота Сали-Ан Фосет.

Първите влиятелни личности с изкуствен интелект вече се включиха в конкурса след отварянето на кандидатурите в неделя, включително и една на име Алба Ренай, която наскоро обяви пред своите 11 000 фенове в Instagram, че е наета за първата нечовешка водеща на седмичния специален сегмент на "Сървайвър" в Испания.

Точната дата, на която ще се проведе церемонията по награждаването, все още не е известна, но в условията на конкурса се посочва, че всички награди ще бъдат присъдени и изплатени изцяло до 1 август 2024 г.


 На снимката: Образ на модела Айтана Лопес, генериран от изкуствен интелект, показан на екран в централата на компанията The Clueless © AFP / PAU BARRENA



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец