Антиб
01/02

Свързани новини

20.04.2024 07:45

Ривиерата е по-изгодна от Банско и Велинград за майските празници

Видян 4337 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френската Ривиера е най-красива, най-достъпна финансово и най-приятна с все още меко слънце именно за майските празници, каквито се отварят от 1 до 6 май и в дългия уикенд 24-26 май, като излиза и по-изгодно като ваканция от офертите в родните курорти Банско и Велинград например. При положение, че се стига за същото време - все е 2 часа. А Ривиерата е огърлица от уникални с красотата си места - около петнадесет градчета и селца в 3 държави: Франция, Монако и Италия, простряна само на час и половина от единия до другия си край.

На Ривиерата сега е Сезонът на жасмините - малките бели цветчета с приказен свеж и изискан аромат точно сега цъфтят и въздухът целият ухае на тях особено в малките градчета и селца, където и престоят е най-изгоден - ще намерите малки апартаменти и стаи в прилични хотели за 70-100 евро на нощ.



Например Жуан Ле Пен на Фицджералд, където има и безкраен пясъчен плаж по целия Залив на Жуан, или Антиб на Пикасо - френският Несебър. Не че Кроазет в Кан няма да ви впечатли и с жасмини и няма да усетите как покрай супер хотелите и под палмите, дали името си на фестивалната награда в града, тяхното приказно ухание.

Но първо е тръгването. От нашата столица София прекият полет до Ница - столицата на Ривиерата, която е на средата между обичайно най-интересните Монте Карло и Кан, е във вторник, четвъртък и събота и трае около два часа.



При задръстванията толкова може и да не ви стигнат да се доберете до Банско или Велинград с обичайните задръствания на няколко места и по двата пътя в тесните им части след магистралите. Цената на горивото, която ще платите, като нищо ще излезе по-висока от котировката на лоу-кост билета на Wizz air, особено като имаме предвид, че за кратка ваканция няма да ви трябва и голям багаж. Ако сте загрижени за природата, сигурно знаете, че понеже самолетите са нови (средно 4 г.), те са и най-екощадящи, или както гласи терминът "устойчиви".

Самата Ница е чудесна като избор за настаняване, понеже се намира, вече казахме в центъра между Кан и Монако - най-удобната връзка е климатизираният 2-етажен влак на десетина минути, който ви кара до останалите градове и села по Ривиерата за отрицателно време. Градът е голям, но е тесен, поради което няма как да се изгубите. От гарата Нис Вил тръгвате вдясно по главната улица с трамваите и стигате до централния площад, който пък води до прочутата крайбрежна Променада на англичаните, чийто единствен проблем е, че плажът под нея е белокаменен, а не пясъчен.

Тя е световноизвестна с култовия хотел Негреско, паметника на Синия стол - мебелът за отмора и гледане на морето е придобил култов статус, с елегантните къщи и заведения. По хълма вляво, също отрупан със заведения и минаващ покрай мащабен паметник на съпротивата, стигате до голямото яхтено пристанище с изглед към хълма Симие - най-тузарската и най-красивата част на Ница, където са къщите на милиардерите и домът, превърнат в музей на самия Анри Матис - най-великия художник на 20-и век.

Ница е чудесно проектирана - споменатата главна улица тръгва от летището в края й и стига буквално до самия център. До аерогарата има и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 майна филибето 20.04.2024 22:20

    На Ривиерата няма супи по 40 лева-20€ и бутилки минерална вода от по 0.5 л. по 16 лева-8€, каквито продвват по ресторантите на Цеко в Баско!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог