Вицепремиерът в оставка Мария Габриел коментира, че е много важно да се запази добрият тон в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ и призова да не се прекрачват граници, отвъд които ще е трудно в бъдеще да се водят разговори.

Свързани новини

08.04.2024 11:30

Мария Габриел призова за запазване на добрия тон между ГЕРБ и ППДБ

Видян 497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел коментира, че е много важно да се запази добрият тон в отношенията между ГЕРБ и ППДБ и призова да не се прекрачват граници, отвъд които ще е трудно в бъдеще да се водят разговори.

"С ППДБ много е важно да се запази добрият тон и да не се прекрачват граници, отвъд които ще е много трудно да се водят разговори. Така че все още вярвам в добрия разум и в отговорността на всеки. Смятам, че всеки много отговорно трябва да подходи към тази ситуация и да не прави диалога невъзможен, защото каквото и правителство да има, каквито и приоритети да има, за тях е необходим екип и този екип трябва да работи заедно", коментира тя.

Относно номинацията на вътрешния министър Калин Стоянов за продължение на мандата му в МВР, Габриел коментира, че като външен министър е работила изключително добре с Калин Стоянов по присъединяването ни към Шенген и работата му в тази област е оценена и в ЕС.

Габриел изрази надежда, че наследникът ѝ на поста ще продължи единната външна политика на България с основни приоритети Шенген, еврозоната и членство в ОИСР. Тя отказа да даде оценка на проектосъстава на кабинета "Главчев" като изтъкна, че всяко правителство заслужава да има дни, през които да покаже как работи.

"Сигурна съм, че случващото се у нас се следи с интерес в ЕС, защото вярвам, че всички много ясно трябва да останем ангажирани с Шенген. Да - прекрасна крачка напред е отпадането на границите по въздух и море, но - разбира се, сухопътните граници остават основна тема. Затова е важно наистина да има граници - и в размяната на реплики, и начинът, по който се правят внушения. Това е много важно, защото в ЕС се работи с факти, работи се с документи", заяви тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак