Свързани новини

30.03.2024 12:03

Главчев покорява върхове

Видян 725 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият премиер Димитър Главчев покорява върхове с лекота - буквално и преносно. Всяка свободна минута е на Витоша, която познава като петте си пръста и не спира да снима и да преоткрива за себе си и за своите точно 5000 приятели във Фейсбук.


Политическите върхове също ги взема без усилия. След като беше председател на парламента - най-високия пост - връх в държавата, сега става премиер. Вероятно, защото е един от малкото хора с професия във властта. Икономист, счетоводител, който и буквално, и преносно отлично си прави сметката.


Който го познава, отдавна е разбрал, че той е и един от малкото, които умеят да слушат по политическите върхове, да бъде диалогичен и да се учи в движение, съзнавайки, за разлика от повечето политици у нас, че резките движения и високомерието са най-убийственото нещо на проветривите места, каквито се явяват върховете - и планинските, и политическите.


Затова, за разлика от други хора, които не останаха в депутатския състав на ГЕРБ - не е там вече 3 години, не каза лоша дума, не учреди своя партия, не обиколи медиите да се оплаква. Напусна политиката също толкова тихо, колкото и влезе в нея.


А имаше за какво да се сърди, когато поради недотам коректен финт, извъртян в пленарната зала от Корнелия Нинова, докато Главчев беше председател на парламента, той беше свален от поста след разговор с Борисов.


Защо Нинова има зъб на Димича, както го наричат приятелите?


Защото той беше шеф на парламентарната анкетна комисия Хохегер, а тя знае какво е направила/подписала по Скандала Хохегер с предоставянето на огромни средства на австрийски лобист от тогава все още държавния пловдивски панаир, приватизиран от нея и политическия й баща Р.Овч. като министър и зам. в икономисата (Нинова бе и шеф на борда на изложението от името на държавата) в полза на Георги Гергов, без да е особено редно да се продава, поради наличието на фирмата в забранителен списък. 


Но винаги има справедливост: за разлика от Нинова, която и гласно казваше "оставете ме да стана премиер", но не успя, а тепърва може да бъде и разследвана в комисия по съмнения за корупция в износа на оръжия, докато е ресорен вицепремиер в кабинета Петков на ППДБ и БСП, Главчев става премиер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Използвайте днешния ден

Използвайте днешния ден, за да изследвате