Обама и Байдън

Свързани новини

28.03.2024 18:00

Обама се включва, за да помогне на Байдън отново да победи Тръмп

Видян 690 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналия петък Барак Обама прекара няколко часа в семейната трапезария на Белия дом, за да посети бившия си вицепрезидент Джо Байдън. Настроението беше весело, докато двамата си разменяха шеги, а срещата послужи като своеобразна малка среща за служителите на двамата президенти - много от тях се познават още от времето на Белия дом на Обама.


Въпреки това случаят едва ли беше просто среща на двама стари приятели.


През последните месеци Обама е дал ясно да се разбере на сътрудниците си, че според него засилващият се повторен мач на Байдън с Доналд Тръмп през ноември ще бъде изключително близък и че изборите през 2024 г. отбелязват момент, в който "всички са с ръце на масата", заявиха пред CNN хора, запознати с мисленето му. За тази цел завръщането му на Пенсилвания авеню 1600 миналата седмица беше до голяма степен работно посещение.


Байдън и Обама, заедно с бившата председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси, участваха в организационен призив в резиденцията на Белия дом, възвестяващ 14-ата годишнина от приемането на Закона за достъпното здравеопазване. "Имаме възможност да направим още повече, но това ще стане само ако изпратим Джо и Камала отново в Белия дом през ноември", каза Обама във видеото. "Затова трябва да продължим да работим."


Според запознати с разговора им, извън камерата Обама е казал на Байдън, че според него изказванията на президента за състоянието на съюза по-рано този месец са били ефективни и са направили пробив. Обама също така подчертал пред Байдън колко много вярва, че здравеопазването ще бъде политически силен и важен въпрос на предстоящите избори.


Според източниците кампанията е записала и друго съдържание с участието на двамата президенти, което планира да пусне през следващите седмици.


Според източниците Обама и Байдън разговарят редовно, а бившият президент продължава да поддържа пряк контакт с някои високопоставени служители на Белия дом, включително с началника на кабинета на Байдън, Джеф Зиенц, който е работил в администрацията на Обама.


Бившият президент от време на време подава ръка на Байдън след обявяването на преизбирането на сегашния президент миналата година, особено чрез публични призиви за набиране на средства и в тихи разговори с надеждата да разсее притесненията на някои демократи относно това, че Байдън ще се кандидатира за втори мандат.


Очаква се ангажираността му с кампанията на Байдън да се засили с набирането на по-висока скорост на общите избори, а помощници заявиха, че той вече се е съгласил на няколко изяви в кампанията преди ноември, тъй като работи, за да помогне за възстановяването на печелившата коалиция на Байдън от 2020 г.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева