Габриел

Свързани новини

24.03.2024 16:07

Отказвам се от премиерския пост, отиваме на избори: Габриел (Видео)

Видян 2237 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ отново отстъпи, но се поставиха нови искания. Ние казахме "не". Това стана ясно от думите на Мария Габриел преди минути на извънреден брифинг на ГЕРБ". От ГЕРБ са отстъпили и са се отказали от Министерството на отбраната и Министерството на енергетиката, но тогава са получили поредното условие - от ПП-ДБ са поискали и МВР.

"Отиваме на избори", категорична бе Габриел, като подчерта, че ще изтегли кандидатурата си за министър-председател още утре.

"ГЕРБ отново отстъпи, но това не беше оценено. Постъпи ново искане. Искам да изразя съжаление от създалата се ситуация, в която е видно, че бяха направени много отстъпки, но имаме солидна основа. За съжаление, се очертава да се върнем към тях след избори, които се надявам да са момент за мисъл за страната. Последните 9 месеца всички видяхме, че важни реформи за България се случват с ГЕРБ. Можем да отстъпим в името на националния интерес. В името на това България да има правителство, имаше разговори в последните три дни. Ще има важен дебат за важните неща и ще се отиде на преговори след избори с уважение към другия и ясен ангажимент за начина, по който да се случват нещата", каза още тя.

"Не съм имала разговор с Асен Василев. ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат", подчерта Мария Габриел.




Габриел заяви, че не очаква лични извинения, а извинение към всички онези жени, които са и майки и са се "осмелили да седят на високи позиции и го правят с възможно най-високата доза професионализъм". По думите й в последните дни в името на това България да има правителство, разговори са били водени.

Тя отново подчерта, че от ГЕРБ казват "не" на нови и нови условия, казват и "не" на преговори за втория мандат.


Този парламент е изчерпан. Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.
Необходими са бързи предсрочни избори, за да продължим да работим за хората и България с ясно евроатлантическо мнозинство и правителство


ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в рамките на това Народно събрание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната.


Участвахме в разговорите по споразумението там, където трябваше да бъдат договорени принципите за решенията, които се вземат с квалифицирано мнозинство. Текстовете бяха изработени съвместно от мен и Кирил Петков и получиха пълно съгласие от страна на ГЕРБ-СДС.


Днес научихме от изявлението на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, че независимо от многото отстъпки в преговорите с ППДБ, те са продължили с условията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в парламента.
Затова ние от ДПС заявяваме, че няма да подкрепим правителство с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно правителство е невъзможно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се сформира някакво аритметично мнозинство, включващо антиевропейски партии и конкретно “Възраждане” биха били абсолютно безпринципни.


Ако президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, защото не приемаме да се търси мнозинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане”, с които сме идеологически и морално несъвместими.


За да продължим напред, страната се нуждае от максимално скорошно провеждане на предсрочни парламентарни избори, след които България да има евроатлантическо мнозинство и правителство.


Благодаря на колегите, с които за тези 9 месеца успяхме да направим най-важното - да върнем властта в парламента, да направим промените в Конституцията, да утвърдим евроатлантическата позиция на България и да се включим активно в помощта за Украйна.


Тези политики трябва да продължат и в следващия парламент, за да се довършат започнатите реформи на съдебната система и борбата с корупцията.


И най-важното, да се сформира стабилно, ценностно евроатлантическо мнозинство, което ще работи за хората и европейска България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.03.2024 20:37

    Е винаги е приятно да натискаш, притискаш четири жени......Във всеки случай по добре е от- в Банкя не се огъваме ? Баце е доволен ППП/простата преговаряща ...ка/ няма да е премиер ! Каквото и да си мисли Баце, ТОЙ е под карантина ! Премиер ? Нева, никогда, не може бе крадльо ! Тя няма да е, а ти никога......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни