САЩ призоваха Украйна да спре ударите по руските петролни рафинерии

Свързани новини

22.03.2024 14:46

САЩ призоваха Украйна да спре ударите по руските петролни рафинерии

Видян 506 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 САЩ призоваха Украйна да спре атаките срещу енергийната инфраструктура на Русия, като предупредиха, че ударите с дронове рискуват да повишат световните цени на петрола и да провокират ответни действия, според трима души, запознати с дискусиите, съобщи FT.


Многократните предупреждения от страна на Вашингтон са били отправени към висши служители в украинската служба за държавна сигурност, СБУ, и дирекцията на военното разузнаване, известна като ГУР, заявиха хората пред "Файненшъл таймс".

От началото на инвазията на Кремъл през февруари 2022 г. и двете разузнавателни звена постоянно разширяват собствените си програми за безпилотни самолети, с които да нанасят удари по руски цели на сушата, в морето и във въздуха.

Едно от лицата заяви, че Белият дом е ставал все по-разочарован от наглите атаки на украински дронове, които са поразявали петролни рафинерии, терминали, складове и хранилища в Западна Русия, нанасяйки вреда на капацитета ѝ за производство на петрол.

 Русия остава един от най-важните износители на енергия в света въпреки западните санкции срещу нейния петролен и газов сектор. Цените на петрола се повишиха с около 15% тази година до 85 долара за барел, което повиши разходите за гориво точно в момента, когато президентът на САЩ Джо Байдън започва кампанията си за преизбиране. Вашингтон също е загрижен


Вашингтон също така се опасява, че ако Украйна продължи да нанася удари по руски съоръжения, включително по много от тях, които се намират на стотици километри от границата, Русия може да отвърне на удара, като атакува енергийната инфраструктура, на която разчита Западът.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион