Осъденият педофил Никълъс Хоукс

Свързани новини

20.03.2024 11:16

Доказан педофил стана първият човек, осъден за киберфлашинг в Англия

Видян 313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доказаният педофил Никълъс Хоукс стана първият човек, осъден на затвор за престъплението "киберфлашинг" в Англия и Уелс, след като във вторник беше осъден на повече от година затвор. Това се случва след като по-рано тази година влязоха в сила нови закони, които се опитват да се преборят с антисоциалното съдържание и поведение онлайн.


Киберфлашингът представлява изпращане на нежелани сексуални изображения на друго лице чрез онлайн платформи като социални медии или приложения за съобщения. На 31 януари това деяние стана престъпление в Англия и Уелс съгласно Закона за онлайн безопасност. В Шотландия то е престъпление от повече от десетилетие.


Хоукс, който вече е бил осъждан за сексуални действия с дете под 16 години , се призна за виновен по две обвинения за изпращане на снимка или филм на гениталиите му с цел да предизвика тревога, стрес или унижение.


През февруари той взел назаем телефона на баща си под претекст, че се обажда на служителя, който го е освободил предсрочно, и направил и изпратил две снимки на гениталиите си - една на 15-годишно момиче, а друга - на жена на 60 години. Последната направила скрийншот и сигнализирала в полицията.


Съдия Саманта Лий осъди Хоукс на 66 седмици затвор, като взе предвид двете обвинения в комбинация с нарушаването на предишни съдебни заповеди. Тя го нарече "разстроен " мъж с "изкривена представа за себе си и своята сексуалност".


Законът за онлайн безопасност е насочен срещу дейности като сексуална злоупотреба с деца, порнография за отмъщение, реч на омразата, тероризъм и публикации, насърчаващи самонараняване. Той възлага отговорността за изтриване на съдържанието на компаниите, които притежават платформите, където то е публикувано.


Дружествата, чиито услуги са достъпни за потребители от Обединеното кралство и които не спазват изискванията, ще бъдат глобени с до 18 млн. паунда (22,9 млн. долара) или с 10 % от квалифицираните световни приходи на дружеството, в зависимост от това коя от двете суми е по-голяма. Регулаторният орган в областта на комуникациите OFCOM е натоварен с прилагането на закона.



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей