Да се регламентират данъчните задължения на историческите автомобили предлагат пред парламентарните комисии по бюджет и транспорт от Българската асоциация на клубовете за колекционерски старинни автомобили и мотоциклети, съобщава БНР.

Свързани новини

12.03.2024 17:00

Предлагат регламентиране на данъчните задължения на класическите автомобили

Видян 905 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се регламентират данъчните задължения на историческите автомобили предлагат пред парламентарните комисии по бюджет и транспорт от Българската асоциация на клубовете за колекционерски старинни автомобили и мотоциклети, съобщава БНР. Отправят се искания и към общините, свързани с екологичните такси за тези автомобили и допускането им до централните градски части.

По статистиката на колекционерската автомобилна асоциация у нас има около 30 хиляди автомобила, произведени преди повече от три десетилетия, и могат да попаднат в класификацията историческо превозно средство, приета с промените в Закона за движение по пътищата от 43-тия парламент.

Освен данъчни облекчения за тези автомобили, които не се ползват за ежедневна употреба, от асоциацията настояват и за издаване на специални номера за тях, поясни историкът доц. Милен Михов от ръководството на асоциацията:

"Историческите автомобили чрез исторически номера да бъдат освободени от тези екотакси, защото това не са автомобили за ежедневна употреба“.

Тази събота във Велико Търново ще се съберат към 150 автомобила от страната и чужбина за 13-ото издание на Трабант феста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.